Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavaszi zöldségleves

2010.05.03
Kép Tavaszi zöldségleves
 
Hozzávalók 4 személyre
1 liter zöldség leves vagy csontlé, húslé (vagy helyette víz)
1-2 szál új sárgarépa
1 szál idei petrezselyemgyökér
20-25 dkg zöldborsó
1 tojásnyi új karalábé
2-3 karalábé levélnyél
só, őrölt bors, szerecsendió virág
(1 kis fej vöröshagyma, amennyiben vízzel főzzük)
1 ek vaj
1 csokor petrezselyemzöld, néhány szál metélőhagyma
 
A gyökérzöldséget felkarikázzuk, és a felaprított levélnyéllel vajon kicsit megfuttatjuk. Felöntjük a levessel (vagy vízzel) és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a kockázott karalábét, a zöldborsót. Fűszerezzük. Kb. 10 perc alatt készre főzzük.
 
A tányérokba petrezselyem zöldet és metélőhagymát teszünk, erre merjük rá a forró levest.
Adhatunk hozzá levesbetétet (kifőtt tésztát, máj vagy hús gombócot, tojáskocsonyát).
 
Megjegyzés:
Amennyiben vízzel engedjük fel, akkor a cikkekre vágott hagymát a gyökérzöldségekkel együtt tesszük a fazékba.