Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Póréhagyma leves

2010.03.22
 
Kép Póréhagyma leves
 
Hozzávalók:
1 közepes szál póréhagyma
1 szál sárgarépa
½ szál petrezselyem gyökér
tojásnyi vöröshagyma
1 csokor petrezselyem zöldje
1 ek. vaj
csipet só, őrölt bors, reszelt szerecsendió, csipet sáfrányos szeklice,
3-4 szem szétnyomott szegfűbors
reszelt sajt
díszítésnek póréhagyma szára
 
Elkészítés:
A vajon a karikára vágott zöldséget és a finomra vágott vöröshagymát csipet sóval, fedő alatt
félig puhára dinszteljük, majd a póréhagyma karikára vágott fehér részét is hozzáadjuk, ezzel 2-3 percig tovább pároljuk. Megfűszerezzük, felöntjük 1,5 l vízzel (még finomabb, ha leves levével) és kb. 10 perc alatt készre főzzük.
 
A tányérban 1-1 csipet reszelt sajtot szórunk bee. A póréhagyma csárával díszítjük.
Levesbetétnek jól illik hozzá a májgaluska.