Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


spenótos-sajtos palacsinta

2010.04.30
KépSpenótos-sajtos palacsinta(levesbetét):
Hozzávalók:
1 cs. mirelit spenótpüré
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek vaj
4 tojás
4 dl tej
2-3 dl ásványvíz
20-25 dkg rétesliszt (1 púpos ek. kb. 2 dkg)
só, őrölt bors
olaj a sütéshez
Vajon a félig kiengedett fagyasztott spenótot a vajon megfuttatott fokhagymával elkeverem, és lefedve hagyom kiolvadni. A spenótot, tojást, tejet simára keverem, sózom, borsozom. A réteslisztet több részletben belekeverem, annyi ásványvizet öntök bele, hogy közepesen sűrű palacsinta tészta legyen. (Szükség esetén még kortyonként tejet vagy ásványvizet adjunk hozzá a jó állag elérése érdekében). 1 órát hűtőben pihentetem. A megszokottnál kicsit vastagabb palacsintákat sütök.
A forró palacsintákat durvára reszelt sajttal megszórom, reszelek rá szerecsendiót és feltekerem. Mire kihűl gyönyörűen összeáll. Levesbetétnek hidegen felkarikázom, és „konyhahőmérsékleten” tartom tálalásig. Nem olvad ki belőle a sajt.

Kép  Kép