Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldséges csirkemell ragu rizstésztával

2011.06.15

 

apo1-017.jpg

Zöldséges csirkemell ragu rizstésztával

Hozzávalók:

1 csirkemell vékony szeletkékre vágva
1 fej vöröshagyma szálasra vágva
1 gerezd fokhagyma
1 tk. reszelt gyömbér
1 kicsi csilipaprika
1 marék szárított trombita gomba
4 fej csiperke gomba
1 db piros húsú paprika (pl. Kápia)
1 merőkanálnyi friss bab és/vagy retek csíra
10 dkg zöld ceruza bab
2 ek étolaj
só, őrölt bors, 1 mokkás kanál fahéj, 1 ek kukorica keményítő (száraz pác)
1 csomag rizstészta

A hússzeletkéket a száraz pácba forgatjuk és 30 percre félre tesszük.
A forró vízzel leöntött gombát félretesszük.
A többi zöldséget felaprítjuk.
A felhevített olajon a bepácolt húst 2-3 perc alatt szép zsemle színűre sütjük. Kiszedjük, melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk. Rátesszük a kinyomkodott, felszeletelt gombát, és a zöldbabot, majd pár perc után a  többi zöldséget a csírák kivételével. Kevergetve pár perc alatt átsütjük-pároljuk. (Ha túl száraz, akkor 1-2 ek vizet öntünk hozzá, nem olajat!). Visszatesszük a húst, ráöntjük a gomba áztató levét és összerottyantjuk. A forró ételbe a legvégén belekeverjük a csírákat.

Míg az étel befejező szakasza tart, a rizstésztát lobogó forrásban lévő vízben pár perc alatt kifőzzük, leszűrjük.

Tipp:
Aki szereti (és ha van otthon), akkor só helyett használhatunk 1-2 ek. halszószt (ázsia boltban kapható).

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.