Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töltött tyúk

2010.04.27
KépTöltött tyúk
Az úgy történt, hogy megláttam a háztáji baromfikat árusító boltban egy gyönyörű, mell nélküli tyúkot, és nem volt erőm otthagyni. 5 féle étel kerekedett belőle, olyan hatalmas jószág volt.

 Hozzávalók:

A tyúk szárnyai és háta bőre egyben (vagyis ügyesen kicsontozzuk, kiemeljük a far-hát részt vigyázva, hogy a bőr meg ne sérüljön; a bőr 2 szélén ott lógnak a szárnyak)
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek libazsír + 1 ek. a sütéshez.
2-3 fej gomba
3 csirke máj
2 szelet házi kenyér bele
só, őrölt bors,
nagyon sok majoránna és petrezselyemzöld
1-2 dl tej vagy húsleves a kenyér áztatásához
1 egész nyers tojás
 
A kenyeret beáztatom. A finomra vágott vöröshagymát 1 ek zsíron üvegesre dinsztelem, rádobom a felaprított gombát, s pár percig együtt párolom. Kihűtöm. A májat felkockázom. A petrezselyem zöldet felaprítom. Az összes anyagot jól összekeverem. Betöltöm a szárnyak bőre alá, valamint magába a bőr részbe, összetűzöm, tepsibe fektetem a tűzött felével lefelé. A maradék zsírt felhevítem, a töltött húst nyakon öntöm. Letakarva sütőben 10 percig 220 °C-on, majd kb. 30- 40 percig 160°C-on sütöm. Kitakarom, és szépen megpirítom. 10-15 percig pihentetni tanácsos szeletelés előtt.