Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Thai csirke nyárs

2010.04.26
Thai csirkenyárs
 
Hozzávalók:
0,50 kg baromfi darált hús, 1-2 ek. piros curry krém, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, 1-2 db húsos paprika, 1 kemény koriander zöld (vagy petrezselyem zöldje), só, csipet cukor, 1 ek. olaj + 1 ek. a serpenyő kikenéséhez
Pálcikák/nyársak (melyeket vízben áztatok, hogy ne égjenek meg sütés közben).
 
Elkészítés:
1 ek. olajon megdinsztelem a finom kockára vágott vöröshagymát. Kihűtöm. Összekeverem a többi hozzávalóval. Ráigazgatom a nyársakra. Felforrósított bordás serpenyőt vékonyan olajjal kikenek, és a húst kisütöm.
Salátával, pikáns mártással kitűnő.
 
A curry krém receptjét lásd a mártásoknál!

Kép