Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spenótos palacsinta - hortobágyi módon

2010.04.30

Kép Spenótos palacsinta - hortobágyi módon

Hozzávalók:
személyenként 2-3 palacsinta (elkészítési módját lásd: levesbetétek: spenótos sajtos palacsinta), valamint bármilyen húsból készült pörkölt és tejföl

(Arányokat nem írok, általában maradék pörköltből készítem. 1 palacsintába kb. 8-10 dkg pörköltet szeretek tenni)

Elkészítés:
A pörköltből szűrőlapáttal kiszedjük a húst és ledaráljuk, vagy apróra vágjuk. Annyi pörköltszaftot adunk hozzá, hogy krémesen kenhető legyen. A palacsintákat betöltjük, tepsibe fektetjük. A maradék szaftot 1 ek. liszttel és kb. 2 dl tejföllel símára keverjük. A palasintákra öntjük. 180 °C-on 15-20 perc alatt átsütjük.