Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyúlgerinc (fűszeresen)

2010.05.03
Kép Nyúlgerinc (fűszeresen)
 
Hozzávalók
személyenként 1-1 fiatal nyúl gerince csonttal együtt
1 ek vaj, 1 ek olaj, 1 vékonyszelet füstölt szalonna (2-3 dkg)
1 cikkekre vágott vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, 4-5 zsályalevél, 1 ágacska rozmaring
1 dl fehérbor (vagy víz)
 
A 2 kanál zsiradékon kisütjük a kockázott szalonnát. A zsiradékban hirtelen körbepirítjuk a nyúlgerinceket. Fűszerezzük, a hagymákat hozzáadjuk, felöntjük, és lefedve 160 °C-on kb. 30 perc alatt megpároljuk. A fedőt (fóliát) levesszük és hirtelen zsírjára sütjük. Melegen tartjuk.
 
Köretnek jól illik hozzá a rizs, vajjal tört krumpli, főtt tészta, vagy zöldségköret. Ilyenkor tavasszal a spárgával nagyon jó párost alkotnak.