Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mediterrán velő-gomba ragu spenótos galuskával

2010.02.12

Kép Mediterrán velő-gomba ragu
spenótos galuskával

Hozzávalók a raguhoz:
0,5 kg gomba
2-3 velőrózsa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál szárzeller vagy 1 szál zellerzöld
2 ek étolaj
3 ek sűrített paradicsom (28-30 ref. %-os)
3-4 babérlevél
zsálya, kakukkfű,majoranna,őrölt bors, só, csipet cukor
1 l zöldségleves



Elkészítése:
Az olajon a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a darabolt gombát, a zúzott fokhagymát, a finom karikákra vágott zellerszárat, a babérlevelet, megsózzuk, borsozzuk és kb. 10 percig lefedve pároljuk.  Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ezzel  1-2 percig kevergetve pirítjuk.Felöntjük a zöldséglevessel, és jól kiforraljuk. Közben a velőrózsákat megszabadítjuk a hártyától. Leöblítjük és nagyobb kockákra vágjuk. A Mártásba óvatosan beletesszük, a maradék fűszereket is hozzáadjuk és készre főzzük. (Nem keverjük, nehogy összetörjön. Esetleg lapáttal óvatosan megemeljük az alsó réteget.)

Megjegyzés:
A velőnek rövid főzési idő kell, legfeljebb 8-10 perc.

A spenótos galuska receptje a köreteknél található