Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lecsós pulyka ragu

2011.06.15

apo1-045.jpgLecsós pulyka ragu

Hozzávalók:

30 dkg pulyka felsőcomb filé kockázva
2 ek. liba vagy kacsa zsír
1 fej finomra kockázott vöröshagyma

2 gerezd zúzott fokhagyma
só,őrölt bors,1 csapott ek. paprika
1 üveg (1 db 5/4-es üveg = kb. 700-800 g cukkínis vagy padlizsános lecsó a spájzból, vagy ugyanennyi friss alapanyagból elkészítve)
5 dkg reszelt sajt
1 ek. fekete szezám mag
1 cs spagetti

Elkészítés:

A szokásos módon feltesszük pörköltnek a húst (a zsíron dinsztelt hagymán a húst fehéredésig sütjük, paprikát szórunk rá, gyorsan összekeverjük, letakarva saját levén pároljuk pici lángon, míg vizet nem ver ki magából. Ha kell,kis vízzel rásegítünk.)Fokhagymát és őrölt borsot adok hozzá és fedő alatt pároljuk, míg 2/3 részig megpuhul). Ekkor ráöntjük a lecsót (lé nélkül) és fedő nélkül összefőzzük.
Ha szükséges, a lecsó levéből adunk hozzá 1-1 evőkanálnyit. Vigyázzuk, nagyon rövid lére főzzük!

Eközben a spagettit kifőzzük, leszűrjük és zsíradékera szedjük (én vajra), letakarva melegen tartjuk.
Az ételt a fotón látható módon tálaljuk.

Tipp:
A szezámmagot 1 perc alatt, felforrósított, száraz vas serpenyőben megpirítom. Így sokkal finomabb.
A lecsóban a zöldség aránya: 40 % paprika, 40 % cukkíni, 20 % paradicsom.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.