Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fokhagymás nyúlmáj

2010.05.19

Kép Fokhagymás nyúlmáj

Hozzávalók:
személyenként 2 db házi nyúl mája, só, őrölt bors, 1-2 ek kukoricaliszt, 5-6 gerezd fokhagyma, 2 ek libazsír

A májat megborsozom, kukorica lisztbe mártom. A lisztet lerázom róla, és serpenyőben az egyik oldalát 3 perc alatt pirosra sütöm. Megfordítom, mellészórom a vékonyra szelt fokhagymát, és ezt az oldalt is kb. 3 percig sütöm. Tálra szedem, finoman megsózom.
Párolt rizzsel és sült hagymával tálalom.

Sült hagyma:
Személyenként 10 dkg szálasra vágott vöröshagyma, 1-2 csapott ek. liba vagy kacsazsír, só, őrölt bors.
A  vöröshagymát  serpenyőben nagyon kevés zsíron megfuttatom, fűszerezem, letakarva 2-3 percig párolom, majd fedő nélkül, keverve zsírjára sütöm.
Csak a makói, vagy más, nem szétfővő, salátának való vöröshagyma alkalmas rá, egyébként lekvár lesz. (Ilyen pl. a Gála;kereskedelemben kapható)