Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Böllér sertéslapocka

2010.03.08

Kép 

Böllér sertéslapocka:
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka, 3-4 sertés velő, 5 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 ek libazsír, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál köménymag, 2 ek. őrölt paprika, 3-4 ek lecsó (vagy friss paradicsom és paprika), morzsolt majoránna
 
A hozzávalókat fölaprítom. A velőt lehártyázom, a csontszilánktól jól leöblítem. A zsíron az apró kockára vágott szalonnát ropogósra sütöm, ebben a köménymagot kipattogtatom, a vöröshagymát rajta megdinsztelem. Ráteszem a paprikát, jól átkeverem, majd  hozzáadom a kockázott húst, a zúzott fokhagymát, borsozom, kevés vizet aláöntve lefedve főzöm. Ha már majdnem megpuhult, beleteszem a lecsót és a nagyobb falatokra vágott velőt. Megsózom, majorannával ízesítem és még kb. 10 percig főzöm. Ilyenkor már ne nagyon kevergessük, mert a velő összetörik.
(Ha van kéznél, egy kis gombát is főzök bele. Nem rontja el.)