Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldségragu pikáns paradicsom mártással

2010.03.08

Kép 

Zöldségragu pikáns paradicsom mártással

Hozzávalók:
A zöldségraguhoz: póréhagyma, gomba, brokkoli, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 ek. vaj és étolaj, petrezselyemzöld, só, őrölt bors

A paradicsom mártáshoz:
1 ek étolaj, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 ek. 28-30 ref. %-os sűrített paradicsom, kicsi só, őrölt bors, őrölt koriander, babérlevélpor, tört száraz cseresznye paprika, szurokfű, és zsálya
 
Először a paradicsom mártást készítem el:
A finomra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a sűrített paradicsomot. 1-2 percig kevergetve pirítom. Felöntöm annyi vízzel vagy levessel, hogy szép, mártás sűrűségű legyen. Hozzáadom a paprikát,borsot és sót és kiforralom. A többi fűszert is belekeverem és már csak 1-2 percig főzöm. Ha zöld fűszerrel dolgozok, azokat a legvégén adom hozzá és nem főzöm velük az ételt.


Zöldségek: A brokkolit sós vízben pár pillanat alatt roppanósra főzöm. A vaj-olaj keveréken a vöröshagymát megdinsztelem, hozzáadom a fokhagymát és a gombát. Pár perc párolás után a póréhagyma karikákat is belekeverem. Fűszerezem. 3-4 perc után a brokkolit is hozzáadom, de már nem párolom, félreteszem.