Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spenótfőzelék beleütött tojással

2010.04.30

Kép Spenótfőzelék beleütött tojással

Hozzávalók:
1 cs fagyasztott spenót, 1 ek vaj, 2 csapott ek liszt, 3 gerezd zúzott fokhagyma, só, őrölt bors, tej
és személyenként 2 db tojás

A vajból és lisztből világos rántást csinálok, a zúzott fokhagymát belekeverem, a tűzről leveszem, hideg tejjel felöntöm (3-4 dl), majd az időközben kiolvasztott spenótot a levével együtt hozzákeverem. Sóval és őrölt borssal ízesítem, és csendesen felforralom. Ha kell, még öntök hozzá tejet. Forrástól számítva 10 perc főzés elegendő. Ekkor a nyers tojásokat beleütöm. Még 2-3 percig főzögetem. A tűzről levéve pár percig pihentetem és máris tálalható. A pihentetési idő azért kell, hogy a forró  szószban a tojások fehérjéje rendesen megkössön.