Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spárgás túróval töltött csőtészta

2010.05.03

Kép Spárgás túróval töltött csőtészta

 

Hozzávalók:

személyenként 2-4 vastag, olasz csőtészta előfőzve

csövenként 1 evőkanál sovány tehéntúró és ½ evőkanál főtt, pürésített spárga;

1 nyers tojás (összesen), só, őrölt bors,

vegyes zöld fűszer (petrezselyemzöld, zúzott fokhagyma, mentalevél, metélőhagyma), 1-2 ek reszelt parmezán

 

A zöld fűszereket durván összevágom. A töltelék összetevőit  egyneművé keverem, ha túl száraz, kis vajjal lágyítom. Az előfőzött tésztát betöltöm. Hőálló tálba állítva sütőben vagy grillsütőben (lefóliázva) 5-10 percig sütöm. Önálló ételként salátával, vagy hús mellé köretnek ajánlom.