Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spárga zöld mártással

2010.05.03

KépSpárga 
zöld mártással

4 személyre

 Hozzávalók
60-70 dkg spárga
A spárgát megtisztítjuk. Összekötjük, és fazékba állítva annyi vízzel vagy levessel felöntjük, hogy kb. 2/3 részéig érjen. Csipet sóval és cukorral ízesítjük. Lefedve a forrástól számítva 5-8 percig főzzük. A léből kivéve gyorsan hideg vízbe tesszük. Roppanósan hajlékony legyen.
 
Mártás:
1-2 dl olaj (hidegen sajtolt napraforgóolaj, vagy szűz oliva olaj)
1-2 dl langyos spárga lé
2 marék vegyes zöld fűszer
 só, őrölt fehér bors,
1 ek szárazon pirított napraforgó mag
1 főtt tojás, friss citromlé, csipet cukor
 
A fentiekből mixer segítségével mártást aprítunk. Ha túl sűrű, spárga főzőlével még hígítunk rajta. Langyosan tartjuk.