Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gombával töltött kagylótészta

2010.03.22
Kép Gombával töltött kagylótészta
 
Hozzávalók:
Személyenként  4-5 olasz óriás kagylótészta
Töltelék: (2 személy részére) 25 dkg csiperke gomba, 1-1 ek vaj és olaj, 1 tojásnyi vöröshagyma, petrezselyemzöld, kakukkfű, zsálya, só, őrölt bors
ahány kagylótészta, annyi kocka mozarella sajt
 
Mártás( gombás paradicsom mártás)
1 ek olaj, 1 ek kristálycukor, 1 tojásnyi vöröshagyma, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 2-3 ek sűrített paradicsom, felöntéshez víz vagy leves, babérlevél, só, őrölt bors, szurokfű, zsálya
petrezselyemzöld
 
Elkészítés:
Bő sós vízben a használati utasítás szerint előfőzzük a tésztát (al dente), a vízből kiszedve félre tesszük, letakarjuk.
 
A vaj-olaj keveréken üvegesre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, a gomba felét nagyon apróra vágva belekeverjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt pároljuk. Hozzákeverjük a fűszereket és félretesszük.
 
A mártáshoz az olajon karamellizáljuk a cukrot, rátesszük a finomra vágott hagymát, rövid ideig kevergetve pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét. Jól átkeverjük, majd felöntjük annyi folyadékkal, hogy sűrű, krém szerű állagot kapjon. Hozzáadjuk a gomba másik felét amit szeletre vágtunk. megfűszerezzük, és pár perc alatt jól kiforraljuk.
(Ha zöld fűszerekkel dolgozunk, azokat mindig a legvégén adjuk az ételhez.)
 
Egy tűzálló tálba öntjük a mártást. A tésztát a töltelékkel megtöltjük, mindegyik közepébe 1-1 mozarella kockát nyomunk, és előmelegített sütőben (grill) addig sütjük, míg a sajt megolvad.
 
Pár percet pihentetjük, majd tálaljuk.
 
A tányéron megszórhatjuk parmezán forgáccsal, vagy morzsolhatunk rá kék sajtot is.