Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tapas

2010.03.25

Kép 

Tapas
Nem szokásom regényt írni a receptek előtt, de úgy illik, mondjam el, hogy ennek a receptnek az ősét Fűszeres Eszter honlapján találtam merő  véletlenségből (miközben nem tudom már, hogy mit is kerestem).
Rögtön megtetszett és aznap el is készítettem.
A talált receptet persze átvariáltam, mint általában. A mi ízlésünkhöz igazítottat adom itt közre. Nagyon finom, és ami nem mellékes, munkahelyen is ehető.:-))
 
Hozzávalók:
2 doboz vörös bab konzerv
15 dkg fekete olajbogyó
15 dkg zöld olajbogyó
4 fej fokhagyma
1  kis doboz hámozott paradicsom
2 szem friss paradicsom
1 közepes póréhagyma
1 szál füstölt házi kolbász
1 dl olaj
2 dl félédes fehér bor
só, őrölt bors, frissen őrölt szegfűbors és kömény,
1 cseresznye paprika magjával együtt
1 nagy csokor petrezselyemzöld
 
A 4 fej fokhagymát megpucoltam, kis fém tálkába tettem 1 ek vízzel, csipet sóval. Lefedtem, és a grillsütőben kb. 2 óra alatt 100 fokon puhára pároltam. Közben a felkarikázott kolbászt a felhevített olajon átsütöttem. A kolbászt áttettem a salátás tálba, és a zsíron átforgattam a felkarikázott póréhagymát. Csak annyira, hogy kissé megadja magát. A kolbászhoz öntöttem. A babot leszűrtem (le is öblítettem). A konzerv paradicsomot és a frisset is felkockáztam. A többihez került. A paradicsom konzerv leve is persze. Az olajbogyót, a fűszereket, összevágott petrezselyem zöldet  beleraktam. A megpuhult fokhagymát krémesre kevertem, a salátához adtam a fehér borral együtt. Jól átforgattam, és lefedett tálban 1 napra a hűtőbe tettem.

Azt olvastam, hogy pirított kenyérrel szokás enni. Mi finom tk. rozskenyérrel ettük. Fenséges!

U.I.:
Ma éppen 4 napos, de a holnapot biztosan nem éri meg.:-))
Az este is ettünk belőle vacsorára, kenyér nélkül. Ha lehet, még finomabb, mint 1 napos korában.