Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyúlpástétom

2011.06.15

 

apo1-081.jpgNyúlpástétom

Hozzávalók:
50 dkg darált nyúlhús
20 dkg apró kockára vágott nyúlhús
5 db tojás
só, durvára őrölt színes bors, morzsolt majoranna, kakukkfű
10 dkg olajbogyó
5-10 dkg gyöngyhagyma (jó az enyhén savanyított is)
2-3 ek. mustár

4 evőkanál zselatinpor

Elkészítés:
A húst, tojást, 2 ek zselatinport, fűszereket, 1,5-2 ek mustárt, 2 ek zselatinport olajbogyót, felezett gyöngyhagymát nagyon jól összekeverjük. Ha már szép a massza, akkor folpackkal kitbélelt őzgerinc v. püspökkenyér formába símítjuk. Kicsit rázogassuk meg. (A folpack jól lógjon túl a forma szélein!). A fóliát ráhajtjuk. Még egyszer körbetekerjük egy réteggel. Egy tepsibe annyi vizet üntünk, hogy a formát beleállítva az kb. f3/4 részéig álljon a vízben. Előmelegített sütőben 100 C°-on 1 órán keresztül gőzöljük. A sütőből kivéve tálra borítjuk és lenyomatjuk, hogy a lé ki tudjon folyni belőle (pl. vágódeszka). Hideg helyen hagyjuk megdermedni.

Ha hideg, akkor 2 dl vizet vagy levest felforralunk, hozzáadjuk a maradék 2 ek. zselatinport és 1 ek mustárt, amit ha kihűlt, s kezd sűrűsödni, a pástétomot vele bevonjuk. Újra hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:
A Szabad Földben olvasott receptet alakítottam át egy kicsit. A pástétomot  gőzölés után a folpackból óvatosan kivettem (a burkolót leszedtem, a formában lévő bélés széleit pedig széthajtottam, porcelán tálra borítottam a pástétomot. Vágódeszkát raktam rá és hűtőben dermesztettem.).Elkészítettem ugyan a kocsonyás bevonatot,de nem kínlódtam vele. Egy keveset a pástétom tetejére kentem, a többit a tálra öntöttem. Dermedé után, tálaláskor ezt az aszupikot a képen láűtható módon felkockázva a pástétom köré rendeztem.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.