Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Narancsos harcsa

2010.03.08
Kép Narancsos harcsafilé
A halhoz:
Harcsafilé, só, őrölt bors, őrölt fahéj, narancslé,  kukoricaliszt, vaj

A halat befűszerezzük és fél órára félretesszük, majd kukorica lisztbe mártjuk, és kevés vajon minden oldalát 3-3 percig sütjük. 
Míg a hal pihen elkészítjük a mártást.

Narancsmártás:

Hozzávalók2,5 dl olaj, 1 narancs és ½ citrom leve, 1 tojás, só, őrölt bors, mustár, 1 ek reszelt torma (vagy un. asztali torma, nem ecetes), 1 kávéskanál szecsuáni bors (vagy tört cseresznye paprika), ízlés szerint cukor vagy méz, 1 kisebb fej vöröshagyma. 2 narancs reszelt héja, 1 kisebb sárgarépa reszelve, 1 evőkanál kapribogyó darabolva.
Az alapanyagokból botmixerrel mártást készítünk. Végül hozzákeverjük a narancshéjat, répát és kapribogyót.