Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harcsabatyu citrus mártással

2010.03.08
BatHarcsabatyu citrus mártással
 
Leveles tészta:
30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg tejföl, jó csipet só.
Gyorsan összedolgozzuk és pár órára hűtőbe tesszük.
 
A haltöltelékhez:
Harcsafilé, citromlé, só, őrölt bors, alma, kék sajt.
Kép
A lekenéshez 1 tojás, a szóráshoz durvára vágott dió.
 
Elkészítés:
A filét szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk,citromlével meglocsoljuk és kb. fél órát állni
hagyjuk. Közben az almát gerezdekre, a sajtot szeletkékre vágjuk. A harcsa szeletekre fektetjük az almát, erre a sajtot. A vajas tésztát kinyújtjuk, 4 ujjnyi széles csíkokra vágjuk,
A halat a csík közepére tesszük, a tészta 2 végét ráhajtjuk. Tojással lekenjük, dióval megszórjuk és 220 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
 
Salátával, vagy citrus mártással (lásd mártások) tálaljuk.