Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harcsa pörkölt kapros túróscsuszával

2010.03.25
KépHarcsa (vagy bármi más hal) pörkölt kapros túrós csuszával:
 
A halat kifilézem, felkockázom nagyobb falatokra és besózom.
Rendes pörkölt alapot készítek de füstölt szalonnával. Azaz kb. 1 ek. libazsíron 1-2 szelet felaprított füstölt szalonnát ropogósra kisütök, és a zsírból kiszedem. Ezen a zsíron    2 fej finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinsztelek, ráteszek 2 evőkanál jóféle házi  pirospaprikát és annyi vízzel felöntöm, hogy jó sűrű szaftot kapjak. Mikor felforr, beleteszek  friss paprikát és paradicsomot, vagy télen lecsót. Ekkora mennyiséghez 3-4 evőkanállal. Nem sózom, mert a hal sós.  Őrölt borssal, csipet őrölt köménnyel ízesítem, és addig főzöm, míg a hagyma megpuhul. Ekkor belerakom a halat, ha kell kicsi vizet /én inkább bort/ öntök hozzá és kb. 10 perc alatt készre főzöm. Csak akkor szabad keverni, mikor a nyers halat beletettük. Utána már csak rázogatjuk a lábost.

Készítek /általában kaprosan/ túrós csuszát. A tányérra szedem,  tejföllel kicsit meglocsolom /1 teáskanál adagonként/, a tetejére szórom a kisütött szalonnapörcöt, mellé tálalom a pörköltet és hamm, megesszük.:-)))
 
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.