Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vörös curry paszta

2010.04.27
Vörös currypaszta
Az interneten talált és ázsiai szakácskönyveim recptjeiben olvasottak alapján készült
(fotó jelenleg nincs)

 

Hozzávalók:

6 db szárított piros csili paprika
2 fej aprított vöröshagyma
1 teáskanál őrölt feketebors
2 tk őrölt római kömény
1 ek őröl koriander
2 ek frissen aprított koriander növény gyökerestül
1 tk só
2 tk reszelt citromhéj
1 tk galanga gyökér
1 tk laosz por
1 ek zúzott fokhagyma
2 tk szárított rák paszta (kapi v. trasi)
2 ek olaj
1 tk kurkuma
2 tk őrölt piros paprika 
Az összest a konyhai gyorsaprítóban kevés víz hozzáadásával nagyon sűrű krémmé aprítottam.
Anya77 megjegyzése:
Szebb eredményt kapsz, ha a szárított csili egy részét friss, húsos piros csilivel vagy cseresznye paprikával helyettesíted. Jelen esetben én 3 szárítottat, és 2 púpos ek. házi, csípős piros paprikakrémet használtam. Laosz por nem volt. Galanga helyett reszelt gyömbért, friss koriander helyett petrezselyemzöldet használhatunk, de ekkor kicsivel több koriandermagot teszek bele.
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.