Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Majonézes krumpli saláta

2010.03.08

Kép 

Majonézes krumpli saláta
 
Hozzávalók:
5-6 szem közepes héjában főtt krumpli, 2 keményre főtt tojás, 2-3 csemege uborka, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 savanykás alma

Öntet: 3 dl házi majonéz (1 tojás + 2 dl olaj), só, őrölt fehér bors, 1 ek mustár, ½ citrom leve, kevés cukor, 1 dl fehérbor (elhagyható), 1 ek kapribogyó

A krumplit és az almát felkockázom (az uborkát és a hagymát kb. zöldborsónyi méretre vágom). Elkészítem a majonézt, ízesítem és a salátát beleforgatom. Legalább egy éjszakát hűtőben pihentetem.