Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott krumpli héjában főtt krumpliból

2010.03.08
Rakott krumpli
Hozzávalók:
1 kg héjában főtt, hámozott krumpli (a sárga, sütnivaló fajtát jobbnak tartom), 1 kis fej vöröshagyma, só, őrölt bors, 3-4 főtt tojás, 15-20 dkg füstölt kolbász 2 nyers tojás, 4 dl tejföl, vaj az edény kikenéséhez.
 
Az alapanyagokat felkarikázom. A vöröshagymát konyhai aprítóval picire darabolom (vagy reszeljük le). A tejfölből és nyers tojásokból öntetet keverek, sózom és borsozom. Tűzálló tálba rétegezem az ételt (krumpli, hagymaszórás, tojás, kolbász). Az öntet felét ráöntöm. Befejezem a rétegezést, a tojásos tejföl maradékát ráborítom. Kicsit megrázogatom, hogy mindenhova be tudjon folyni. Sütőben, 180 °C-on készre sütöm. Sütési idő kb. 20-25 perc.

Megjegyzés:
Ezt az ételt rendszerint nyers krumpliból készítem, amelyet vastagra szelő uborka gyalun gyalulok le. Ily módon az ízeket teljesen felveszi a krumpli, és nagyon csinosan, mint a torta, szelhető. Nyers krumplis változat esetén a tejfölös öntetet egy kis vízzel vagy levessel szaporítom. A sütési idő 30-40 percre módosul.

Kép